Wanneer eten niet vanzelfsprekend is

Een persoonlijk inkijkje in het leren eten van kinderen met de eetstoornis ARFID

Deel 6. Van de kaart

Deel 6. Van de kaart

Wie had dat gedacht? Van elke dag pizza en patat, naar stamppot boerenkool en ander groenteblad. Het is nauwelijks te bevatten hoe groot het verschil is. Deze week over een bijzonder moment in een restaurant, maar ook over eetuitdagingen die altijd zullen blijven.

Lees meer
Deel 5. Gemengde gevoelens

Deel 5. Gemengde gevoelens

De vierde week van de eetbehandeling stond in het teken van vakantie. Er was maar één schoolblok in plaats van drie. In plaats daarvan werden er leuke activiteiten georganiseerd. De eettherapie ging echter onverminderd door. Louise* kreeg tijdens het evaluatiegesprek teleurstellend nieuws en wij woonden voor het eerst een eetsessie bij van Rick*.

Lees meer
Deel 4. De knop is om!

Deel 4. De knop is om!

Deze week heeft Louise* voor het eerst in haar leven ‘met de pot’ mee gegeten. Sterker nog: ze heeft zelfs zin om nieuwe producten te proeven, buiten de producten die ze tijdens de eettherapie moet oefenen. Rick* volgt zijn eigen tempo en durft al kusjes te geven aan een appel en peer.

Lees meer
Deel 3. Week vol overwinningen

Deel 3. Week vol overwinningen

De tweede week van de eettherapie was een week vol uitdagingen en met grote overwinningen. Er vloeiden minder tranen en er werd meer gelachen. Rick en Louise raakten steeds meer gewend aan de eetschool en aan ons tijdelijk verblijf. Er werden nieuwe producten geproefd, aan het schoolwerk gewerkt, vriendschappen gesloten en ook veel buiten gespeeld.

Lees meer
Deel 2. Startweek vol emoties

Deel 2. Startweek vol emoties

De eerste week van de eettherapie zit erop. Een bijzonder pittige week met veel emoties. Het is tenslotte niet niks om vier keer per dag geconfronteerd te worden met je grootste angst. Er waren momenten waarop ik mezelf afvroeg of dit het allemaal wel waard was, maar er waren ook momenten waarop ik hoop kreeg op een goede afloop; het resultaat na één week eetschool is namelijk ongekend!

Lees meer