Thijs en Trees leren eten

Thijs en Trees leren eten

Thijs en Trees eten nooit groenten en fruit. Ze zijn zelfs bang om ervan te proeven. Om hier verandering in te brengen neemt oom Michel hen mee op vakantie naar Groente- en Fruitland. Daar gaan Thijs en Trees op avontuur met Beatrix de Bij. Dankzij hun nieuwe vriendje leren Thijs en Trees stap voor stap, hap voor hap steeds meer te proeven en overwinnen zij hun angst voor het eten van groenten en fruit.

 

Thijs en Trees leren eten is een kleurrijk prentenboek om voor te lezen aan kinderen tussen de 2 en 10 jaar oud. Daarnaast staat het boek vol handige tips voor ouders, verzorgers en leerkrachten om selectief etende kinderen over de drempel te helpen, zodat zij meer producten leren eten en gezond kunnen opgroeien. Bij elk hoofdstuk staat een QR-code naar een bijpassende video, waarin kinderen worden uitgedaagd om samen met Thijs en Trees hun tanden in groenten en fruit te zetten en leuke opdrachten te doen.

 

Bij dit boek horen daarnaast gratis bestanden, zoals een kleurenschema, stappenplan en eetdiploma’s, om als ouder en hulpverleners samen met je kind/cliëntje aan de slag te gaan bij het stap voor stap, hap voor hap leren eten. Ook zijn er leuke bijpassende kleurplaten verkrijgbaar.

 

Download de onderstaande bestanden door op de foto’s te klikken.