Najaar 2023: 4-daagse cursus eetstoornissen en voedingsstoornissen

door | jun 29, 2023 | 0 Reacties

 jeje ‘

De laatste jaren is er in de media regelmatig berichtgeving over eetproblematiek. Het belang van (vroeg) herkenning van eetproblemen komt gaandeweg meer onder de aandacht en veel behandelaren komen dan ook in aanraking met deze problematiek in hun dagelijkse praktijk. Door de somatische zorgen die gepaard kunnen gaan met eetproblemen en door onbekendheid met het onderwerp, zijn veel behandelaren echter huiverig om cliënten met een voedings- of eetprobleem zelf te behandelen. Dit is jammer. Wachttijden bij gespecialiseerde instellingen zijn immers vaak lang en bovendien is het vaak niet nodig om iemand door te verwijzen. Het belangrijkste doel van deze cursus is om behandelaren meer vertrouwd te maken met deze problematiek door kennis over de behandeling van eetproblemen te vergroten en zelf te oefenen met CGT behandeling voor deze doelgroep. In deze cursus gaan we uit van een levensloop perspectief. Er zal dus aandacht zijn voor verschillende leeftijdsgroepen (kinderen, jongeren en volwassenen) en verschillende eetproblemen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis, ARFID).

Doel en inhoud

Het doel van deze cursus is het voorzien in basiskennis rondom de behandeling van eetstoornissen en voedingsstoornissen. Daarnaast is de cursus gericht op praktische vaardigheden in het doen van CGT behandelingen bij deze doelgroep. Na deze cursus heeft de deelnemer in principe de nodige bagage om van start te gaan met het toepassen van voedings- en eetstoornis behandelingen in zijn/haar klinische werk.

Leerdoelen:

De cursist heeft kennis over de behandelvormen voor eetstoornissen / voedingsstoornissen.
De cursist weet wanneer en waarheen door te verwijzen.
De cursist weet welke specifieke aandachtspunten er zijn in de zorg voor eetstoornissen / voedingsstoornissen.
De cursist kan CGT behandelingen uitvoeren bij eetstoornissen.
De cursist kan CGT behandelingen uitvoeren bij voedingsstoornissen

Toelatingseisen

De cursus richt zich op cognitief gedragstherapeuten VGCt, of behandelaren die vergevorderd zijn met de CGT opleiding. De cursus kan ook gevolgd worden in het kader van de KP/PT opleiding als keuzeblok of KP/PT nascholing.

Data, locatie en lestijden

Data: 29 september, 6 oktober, 13 oktober en 20 oktober 2023
Lestijden: 9.30 tot 16.30 uur
Leslocatie: YourMeeting, Dokter van Deenweg 162, 8025 BM Zwolle

Wil je je inschrijven of op de hoogte gehouden worden over de eerstvolgende startdatum van deze cursus? Ga dan naar deze link:

https://www.ppo-opleidingen.nl/bij-en-nascholing/cognitieve-gedragstherapie-schematherapie-emdr-act-abft-dgt-eetstoornissen-en-voedingsstoornissen/eetstoornissen-en-voedingsstoornissen

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *