ARFID onder de aandacht in Bibliotheek Tilburg

door | sep 2, 2023 | 0 ReactiesDe Bibliotheek Heyhoef organiseert onder de noemer ‘onzichtbaar anders zijn’ drie thema-avonden rondom de onderwerpen Autisme, ADHD en leerbelemmeringen.


Belangrijke onderwerpen die leven achter veel voordeuren. Door middel van interactieve lezingen door professionals en ervaringsdeskundigen brengt de bibliotheek zo meer kennis en herkenning hierover bij haar bezoekers. “Door dit soort activiteiten weet je dat je niet de enige bent”.

In september starten we met Autisme waarbij twee onderwerpen behandeld zullen worden, namelijk Arfid en Brusjes.

ARFID

Rita Maris, ervaringsdeskundige ouder, auteur en groot voorvechter voor meer bekendheid over Arfid, zal de bezoeker meenemen in de wereld van Arfid. Wat kun je allemaal doen om je kind zo goed mogelijk te begeleiden, hoe vind je het beste je weg in de wirwar van instanties en hoe ga je hier zelf als ouder het beste mee om.

Brusjes

Als je een broertje of zusje bent van iemand met autisme, dan ben je een brusje. Een medewerker van Stichting de As zal wat meer vertellen over de impact van een brusje zijn en wat je allemaal kunt doen om een brusje zo goed mogelijk te begeleiden, zodat zij ook de aandacht krijgen die ze nodig hebben.

Praktische informatie

Datum: 26 september

Tijd: 19.30-21.30 uur

19.15 Inloop

19.30 Arfid

20.15 Brusjes

20.30 Pauze met gelegenheid tot vragen inbrengen

20.45 Interactieve behandeling van de vragen

21.30 Einde avond

Kosten: Gratis

Aanmelden: via onze website www.bibliotheekmb.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *